Het nut van smart lockers tijdens een evenement

Helaas kunnen we wegens corona voorlopig niet meer naar een concert van onze favoriete artiest of helemaal losgaan op een festival. Wel kunnen we er natuurlijk over fantaseren. Ondernemers zullen druk bezig zijn met hoe zij het ná corona juist beter kunnen doen. Hoe kan de veiligheid verbeterd worden van de bezoekers? Welke acties kunnen efficiënter? Hoe kan ik kosten besparen? Veiligheid staat natuurlijk altijd voor op en met het gebruik van smart lockers kun je meer veiligheid garanderen. Lees daarom gauw verder!

Hoe werken smart lockers?

Smart lockers bieden veel voordelen, waarvan het grootste voordeel is dat bezoekers niet met een sleutel of pasje hoeven rond te lopen. Het werkt als volgt: in plaats van een sleutel, krijgt de bezoeker een speciale code. Bijvoorbeeld een QR-code. Deze is meestal 24 uur (of de duur van het evenement) geldig. Wilt diegene zijn kluisje openmaken, dan kan dat dus gemakkelijk met één druk op de knop. Het digitale slot gaat open en de bezoeker kan eenvoudig bij zijn spullen, zonder ook maar gebruik te maken van een traditionele sleutel!

De voordelen van smart lockers

Verhoogde veiligheid

Betere veiligheid is het grootste voordeel. Bezoekers hoeven namelijk niet meer met sleutels rond te lopen die ze gemakkelijk kwijt raken. Ook staat er vaak op een sleutel welk kluisnummer erbij hoort. Hiermee kan iemand het dus simpel openen; dit wil je natuurlijk voorkomen. De gebruiker van het kluisje is de enige die bij de code kan en dus ook de enige die het kan openen.

Minder personeel

Er hoeft minder personeel aanwezig te zijn op een evenement om de sleutels in ontvangst te nemen. Aan het begin geven de werknemers de codes weg of geven ze uitleg over hoe de smart lockers precies werken, terwijl aan het einde van het evenement ze in principe niet meer nodig zijn. Dit komt omdat bezoekers zelf gemakkelijk de kluis zonder moeite kunnen openen. Uiteindelijk scheelt dit weer kosten voor de ondernemer.

Op https://www.elockers.nl/ vind je nog meer informatie, voordelen en tips over smart lockers. Neem dus gauw een kijke op de website!