Het mooiste feestje van Nederland!

silent disco

Wil jij graag het mooiste en beste feest van Nederland organiseren, maar weet je niet hoe? Een silent disco biedt heel veel voordelen. Dat is daarom ook de reden dat je hiervoor moet kiezen. Wij vertellen jou meer over de voordelen ervan en hoe je het regelt.

De voordelen van silent disco

Er zitten veel voordelen aan een silent disco. Allereerst is silent disco een stil feestje, waarbij iedereen een koptelefoon op heeft en je alleen de dansmoves en eventueel een paar meezingende mensen hoort. Dat betekent dus dat er geen geluidsoverlast is, waardoor je geen ruzie krijgt met de buren of met anderen uit de omgeving. Daarnaast heb je zelf ook geen last van omgevingsgeluiden, waardoor je in alle rust en concentratie kan genieten van de muziek. Aan de zijkant van de koptelefoons zit een lampje, die een bepaalde kleur aangeeft. Hierdoor kan iedereen van elkaar zien naar welke zender ze luisteren, zodat ze met elkaar kunnen meedansen op de beat van de muziek. Als er meerdere zenders zijn, kan iedereen naar zijn/haar favoriete muziek luisteren. Je kan de muziek via een laptop of smartphone afspelen, maar je kan ook één of meerdere DJ’s huren. 

Het installeren van de zender is zeer eenvoudig, want hiervoor heb je geen technische vaardigheden nodig. Het volume van de muziek kan ook aangepast worden, waardoor mensen met elkaar kunnen praten en gehoorbeschadiging voorkomen kan worden. Als je een silent disco huurt is het voordeel ook nog eens dat het goedkoop is en de koptelefoons vooraf opgeladen zijn. Je kan het feest voor zoveel mensen organiseren, als je maar wilt. Daarnaast kan je de silent disco sets voor meerdere dagen huren. Bij een silent disco kan je ook extra attributen huren, zoals een rookmachine, waardoor je er zelfs een themafeest van kan organiseren. Het kan op iedere locatie, dus zowel binnen als buiten. Hierdoor heb je veel vrijheid in het organiseren. Bovendien gaan de koptelefoons wel 8 uur mee en hebben de zenders een bereik van wel 200 meter.

Hoe je het regelt

Een silent disco regelen is gelukkig niet zo moeilijk. Je kan een silent disco huren, maar ook kopen. Wij raden aan om deze te huren, aangezien het kopen ervan best duur is, zeker bij eenmalig of weinig gebruik. Bij het huren van 10 koptelefoons voor één dag ben je namelijk ongeveer 500 euro minder kwijt dan bij het kopen ervan. Bovendien zijn de koptelefoons volledig opgeladen, waardoor je dat al niet meer hoeft te regelen en extra attributen zijn erbij te bestellen. Je kan een silent disco set al vanaf 6 koptelefoons huren voor de dag(en) die jij wilt. Het kan dus zelfs voor meerdere dagen. De koptelefoons zijn alleen niet waterbestendig, dus als je buiten een feest wilt vieren zal je goed op het weer moeten letten. Als het gaat regenen kan je beter een locatie binnen huren en anders kan je ook nog altijd een feesttent huren.

Als je een silent disco set gehuurd hebt, hoef je deze alleen nog te installeren. Je verbindt hiervoor de zender(s) met de laptop, smartphone of DJ-setup. Dit werkt hetzelfde als het verbinden van je oordopjes, dus dat is niet zo moeilijk. Vervolgens kan je een locatie kiezen, waar je maar wilt en kan je de mensen uitnodigen voor je feest. Hier kan je eventueel ook tickets voor regelen, zodat je weet hoeveel mensen er komen. Daarnaast richt je de locatie in met de extra attributen, zorg je voor hapjes en drankjes, regel je bar- en statafels en de muziek of DJ’s. Als je veel mensen uitnodigt kan je ook nog toezichthouders regelen, die ervoor zorgen dat er niks uit de hand loopt. Zo voelt iedereen zich op z’n gemak en heb je het beste feest van Nederland. Een silent disco huren kan eenvoudig bij silentdiscosethuren.nl, dus neem snel een kijkje!